dissabte, 4 de desembre del 2010

El Rival: C.D. Castellón

El Castelló va començar fluix però porta tres victòries consecutives


Després de cinc temporades de forma consecutiva a la Segona Divisió A, els de la Plana van baixar l’any anterior realitzant una molt mala campanya on van finalitzar en el darrer lloc de la classificació. Moltes divisions internes van fer que l’equip de Castalia no tingués el seu any, i a cop de talonari, van confeccionar l’estiu passat un equip replet de jugadors amb molt de nom i comandats des de la banqueta per un Jordi Vinyals que després d’ascendir amb l’Hospitalet va emigrar cap a Castelló.

Però les coses no van funcionar ja des de l’inici i entre d’altres, els problemes amb el cobrament de les nòmines, va fer que no reinés el millor dels climes dins el vestuari, fet que va traduir-se amb els mals resultats esportius que van finalitzar amb la destitució de Vinyals després de perdre a Teruel a la jornada 10. Tampoc ajudaria l’eliminació a la Copa del Rei a mans d’un equip de Tercera Divisió com és el Portugalete i que acabaria superant l’eliminatòria per 2 a 3 i després de remuntar un 2 a 0 advers. El substitut de Vinyals va ser un home experimentat, Juan Martínez “Casuco”, però que va debutar amb una altre desfeta, aquest cop a casa davant l’Alacant. Els aficionats a més no paren de demanar la dimissió del president a qui consideren un dels grans responsables dels fracassos dels darrers temps. Igualment la plantilla del Castelló, a priori, és una de les més importants del grup on l’estiu passat hi van arribar homes de pes com els porters Rangel procedent de l’Ontinyent i Víctor Ibáñez de l’Espanyol B. A la defensa també van fitxar jugadors reconeguts com els centrals Joan Castillo i Raúl Muñoz que van fer grans temporades l’any anterior amb l’Alcoià i Ontinyent, respectivament. Sense oblidar el lateral Cerveró que arribava de la Cultural Leonesa. I és que només el canterà Pol Bueso va continuar de la plantilla que va baixar. La reestructuració va ser total també a la zona ample on homes com David Lázaro que era al Vila-real B, Héctor Simón al Benidorm, Pere Martí al Màlaga, Fernando Béjar de l’Alcorcón o Pascual de l’Osca feien presagiar que els castellonencs serien l’equip a batre. A la davantera també hi va arribar molta pólvora com és el cas de Luismi Loro, un jugador amb molta mobilitat i que va ser un dels màxims golejadors la temporada anterior al Grup III de Segona B amb el Benidorm. També Pau Franch que va fer una gran temporada a l’Alcoià i que va tornar després d’una cessió o els dos noms més exòtics i que s’espera molt d’ells com són el bosni Tahirovic, que va firmar procedent del Maastricht, o el francès Mamady, tot un portent físic però que va tenir greus problemes d’acoblament en els primers mesos a Espanya. Amb tot, i sent una plantilla tècnicament espectacular és d’esperar que despertin i actuant dins un terreny de joc com és la Nova Creu Alta amb molts espais, haurem de vigilar molt les contres dels seus jugadors més ofensius que a més de tenir una gran visió de joc poden desequilibrar qualsevol partit gràcies a la seva velocitat.

La darrera visita que el Castelló va fer a la Nova Creu Alta data de la temporada 2004/05 on llavors amb Joan Francesc Ferrer “Rubi” a la banqueta saballuda vam vèncer per 2 a 1 en un gran encontre on el nostre ex-jugador Castell avançaria als visitants, mentre que la remuntada seria possible gràcies als gols de Tariq i Guerra.