divendres, 31 de desembre del 2010

Fem balanç del 2010

L'afició torna a veure un futur esperançador


En aquestes èpoques de l'any és el moment de fer balanç del que ha passat en els darrers 365 dies i fer tot el possible perquè el 2011 sigui millor. A nosaltres ens toca fer un resum sobre el que ha estat el 2010 en el Centre d'Esports Sabadell. Un moment que està resultant molt important i que tant de bo els temps més propers siguin plens d'alegries i emocions. Les bases estan posades, només cal tenir una mica de sort que acompanyi al treball ben fet i el recolzament per part de tothom.

Inici decebedor, final esperançador

Però no tot ha estat positiu. El Sabadell va començar el 2010 amb un partit a l'estadi que serà recordat per l'enorme golàs de Bermudo davant el Villajoyosa. Una sèrie de bons resultats feien resorgir al llavors equip de David Pirri. La debacle davant el València Mestalla a Paterna i la derrota a casa davant l'Orihuela, acompanyat pel dèficit de punts respecte els de dalt va fer que els arlequinats perdessin qualsevol opció d'estar a dalt només començar la segona volta. Ni l'objectiu d'acabar en places de Copa del Rei va fer animar un equip totalment apátic i una afició cansada de sempre el mateix.

La junta directiva de Joan Soteras va donar un cop de timó i va contractar Lluís Carreras per tal de navegar l'equip cap a objectius més seriosos i ambiciosos. La idea de bon futbol que ha portat el de Sant Pol de Mar ha calat fons entre els jugadors i l'afició i això es tradueix en bons resultats. El que a principis de 2010 es veia molt lluny, els darrers tres mesos han estat d'una pau esportiva absoluta. L'equip ha igualat la millor primera volta de la història a Segona Divisió B i fent partits d'una bellesa impròpies d'un equip d'aquesta categoria. Queda molt per l'objectiu, però el final d'any dona aires d'esperança de cara el futur.

Bon any pel Futbol Base

El que no es va poder guanyar en el 2009 finalment es va poder fer en el 2010. El Sabadell Amateur per fi va poder sortir de la Segona Territorial guanyant la Lliga en una brillant temporada culminada en El Prat. Aquesta temporada a Primera Territorial l'equip està donant la cara en tots els partits amb l'objectiu d'acabar en posició de Segona Catalana. Qui no va ser menys va ser el Juvenil A, que molts anys després, va pujar a Preferent. El campionat aconseguit per davant del Jàbac és la prova més evident que la base arlequinada està donant passes segures cap a un brillant futur. Enguany, l'equip està situat a la part alta de la classificació. A més, jugadors tant de l'Amateur com del Juvenil han debutat amb el primer equip, ja sigui en Lliga com en Copa Federació. El Femení també va complir el seu paper i va aconseguir recuperar la categoria perduda un any abans.