dimecres, 11 d’agost del 2010

La joventut al poder

Canvi radical a la banqueta del Centre d'Esports Sabadell. Amb una etapa exitosa de Ramon Moya a la Nova Creu Alta, un entrenador amb molta experiència a Segona B, ara la directiva encapçalada per Joan Soteras ha buscat un perfil d'entrenador completament diferent. Davi Pirri va ser el primer pas cap a aquest canvi, quant el de Badia va substituir a Moya després de la seva destitució. Ara, ha arribat Lluís Carreras. La mitjana d'edat del cos tècnic ho diu tot:
33 anys.
.
Lluís Carreras (24-09-72): Entrenador molt jove que només compta en el seu currículum mitja temporada al filial de l'Alavés. El mes que ve farà 38 anys. El de Sant Pol de Mar fa només 4 anys que va penjar les botes i forma part de la nova fornada d'entrenadors joves i amb il·lusió que es volen fer un nom dins del complicat món de les banquetes. Si amb Moya l'experiència era un grau, en aquest cas, la il·lusió va per davant de tot. Assegura està molt motivat i és dels que pensa que només amb treball es pot arribar a l'èxit.
.
Roger Garcia (15-12/76): Si Carreras no arriba als 40, el petit de la saga Garcia Junyent encara menys. Amb només 33 anys, serà la mà dreta del míster. La temporada passada ja se'l va poder veure col·laborant amb Ramon Moya primer, i amb David Pirri després. Son molts els que pensen que Roger encara podria estar competint en l'èlit, però aquest no pensa el mateix i sembla que les banquetes pot ser el seu futur. De moment, el Sabadell serà la seva primera oportunitat, almenys com a segon de Carreras.
.
Sergio Dorado (13-09-82): El més jove de l'staff tècnic, però el que més anys porta a la disciplina arlequinada. Va venir amb Ramon Moya l'any de Tercera, i aquesta serà la cinquena temporada de Dorado al club. Amb el tècnic de Castellnou de Seana va compaginar el càrrec de segon entrenador amb el de preparador físic. A més, en els últims anys és l'encarregat de la coordinació del Futbol Base juntament amb David Pirri. Aquesta temporada, serà el responsable de mantenir físicament a la plantilla. Un home de club i un gran professional que amb el seu treball s'ha guanyat la renovació per part del club, tot i que el seu gran valedor ja no hi sigui a l'entitat.
.
Xavi Roca (19-01-74): És l'últim en incorporar-se a aquest staff tècnic tant jove. Té 36 anys. Amb passat arlequinat com a futbolista, és un dels herois de l'ascens a Segona B fa tres anys, ara arriba com a responsable de la secretaria tècnica que compaginarà amb tasques dins de la gespa. Amb un extens currículum com a futbolista que ha acabat fa només tres mesos a l'Europa de Tercera Divisió. Un any a l'Europa que va compatibilitzar amb el càrrec d'observador de jugadors de Primera Catalana cap abaix. S'està treient el títol d'entrenador nacional i no seria extrany veure'l en un espai curt de temps com a entrenador.