dissabte, 21 de maig del 2011

El Rival: S.D. Eibar

El campió del grup II, l’Eibar de Manix Mandiola, serà el rival del nostre Sabadell a l’eliminatòria de campions i que en cas de superar-la ens deixaria com a nou equip de Segona Divisió A. El trajecte fins a la categoria de plata, però, no serà gens senzill ja que els guipuscoans s’han mostrat com un conjunt molt regular durant tota la lliga. A més, al seu estadi d'Ipurua, amb capacitat per a gairebé 5.500 espectadors, no hi han deixat escapar massa punts, i només el filial de l’Sporting que va perdre per 3 a 2 i la Cultural Leonesa que va guanyar-hi per 2 a 3 han estat capaços de fer més d’un gol tot i que moltes de les victòries han estat per la mínima. Fora de casa també s’han mostrat com un equip solvent i molt ben armat i així ho demostren les deu victòries. De fet, només tres equips van ser capaços de derrotar-los jugant com a locals.

Es tracta d’un equip molt rocós en defensa i que basa bona part del seu èxit en no rebre gols. Sota pals hi actua habitualment el porter Xabier que destaca per la seva agilitat. La defensa, que hi suma molts centímetres, és molt contundent i segura en el joc aeri, gens fàcil de batre en jugades a pilota aturada. Els laterals són per Raúl Gañán en banda dreta i que s’incorpora amb facilitat a l’atac i per l’esquerrà Gorka Kijera. A la zona central Añibarro i darrerament Juan Espín formen un duet complicat de superar. Els pulmons de l’equip i que acaparen molt espai a la zona ample del terreny de joc són per Valín que també actua com a central i per qui l’entrenador de l'Athletic de Bilbao, Joaquin Caparrós, hi està molt interessat i Alex Albístegui que és una gran recuperador de pilotes. Així mateix, el veterà Txiki Lombraña que ja suma cinc temporades a l’Eibar és un dels altres homes importants al centre del camp i al doble pivot fa molt feina bruta i de desgast. Tenir controlat a Jon Altuna que ha finalitzat com a màxim golejador del seu equip durant la lliga regular i és qui dona sentit i reparteix el joc dels bascos serà peça clau per a que els nostres acabin finalitzin amb èxit l’eliminatòria. A les bandes Álex García per l’esquerra aporta desequilibri, el mateix que fa Roberto Cuevas per banda dreta i que aquesta ha estat la seva segona etapa amb els armers. Però un dels homes més destacats i que més haurem de vigilar és el conegut Manolo Lanzarote que després de firmar l’estiu passat amb l’Atlético Baleares va acabar amb els guipuscoans abans de començar la lliga. Jugador molt versàtil que actua en ambdues bandes i fins i tot de segona punta sent tot un estilet en el llançament de faltes. Mentre que el jove Lago Junior, de Costa de Marfil, i que va arribar cedit procedent del Numància és la referència més ofensiva per als de Mandiola. Un equip temible que també disposa d’homes molt experimentats com Juan Domínguez ex del Real Unión i Gimnàstic entre d’altres o Diego Cascón amb passat al Badalona.

El darrer precedent en partits jugats entre Eibar i Sabadell data de la fatídica temporada 1992/93 on acabaríem perdent la categoria i els bascos s’acabarien salvant pels pèls i on els dos partits de lliga van acabar sense gols. Més recentment, però, la campanya 2001/02 a la Segona B i quan vam quedar enquadrats amb els equips del nord, vam enfrontar-nos al filial de l’Eibar guanyant a casa per 1 a 0 amb gol de Gago i empatant fora a dos amb gols de Koldo i Vilaseca ja en temps de descompte.