dilluns, 13 de juny del 2011

Subcampionat de Segona B per tancar una temporada històrica

Múrcia 1 (9) - 0 (8) Sabadell

Múrcia: Alberto, Ander Gago, Luciano, Cámara, Óscar Sánchez, Carles, Urzaiz (min. 46 Isaac Jové), Mario Marín (min. 55 Aquino), Chando, Cañadas i Molino (min. 46 Kike García).

Sabadell: De Navas, Chapi Arnau, David Bermudo, Toni Lao, Agustín, Robles, Raúl Rodríguez, Manga (min. 59 Fito), Joaquín (min. 67 Marc), Puigdollers i Eneko (min. 46 Cuenca).

Gols: 1-0 Aquino (min. 71)

Penals: Múrcia 9-8 Sabadell

Estadi: La Nueva Condomina (6.500 espectadors)

Només els penals van impedir que el Centre d’Esports Sabadell acabés la temporada posant la cirereta damunt el pastís i és que amb l’ascens a la butxaca els homes de Lluís Carreras van lluitar per endur-se l’honor de ser el millor equips dels 80 que competeixen a la divisió de bronze del futbol espanyol. Finalment i després de 18 penals el títol van quedar-se a la Nueva Condomina de Múrcia. El partit va ser controlat pels locals tot i que a l’inici dues centrades per banda van estar ben a prop de ser rematades per Joaquín en boca de gol. També Raúl Rodríguez hauria pogut inaugurar el marcador amb una vaselina que marxaria fora després d’una mala sortida del porter Alberto. Però a partir de llavors serien els d’Iñaki Alonso qui es farien absolutament amb el control del partit davant un Sabadell que aguantant darrera buscaria alguna tímida contra. Tampoc van crear un perill excessiu durant el primer temps i només un xut de Chando inquietaria la porteria de De Navas. El segon període si que seria murcià de cap a peus amb arribades i molt de perill davant una porteria arlequinada que en més d’una ocasió veuria com el gol era a tocar. Així, una falta botada per Cañadas faria intervenir a un David de Navas que acabaria sent el millor del partit. Va treure una mà espectacular per enviar la pilota a còrner. També Isaac Jové sol dins l’àrea enviaria la pilota contra la base del pal i altre cop el Sant aturaria un xut llunyà de Camara. Fins que als 71 minuts una falta lateral centrada per Aquino seria la bona per als de casa que veurien com la pilota superava per dalt al porter saballut tot celebrant el primer gol de la tarda i que deixava la eliminatòria igualada. Poc es veia al Sabadell en zona d’atac i només alguna escomesa de Cuenca molt esporàdica seria el guió ofensiu dels nostres que es veien superats en aquests segons 45 minuts. La pròrroga seria també local amb un Múrcia volcat sobre la porteria arlequinada i amb un Chando que hauria pogut fer dos gols en pocs minuts. Primer en una vaselina que després de superar a De Navas acabaria marxant per sobre el travesser i poc després i a boca de canó faria lluir de nou a De Navas que amb el peu enviaria una pilota impossible a servei de cantonada. Molts haurien pogut pensar que tan perdonar podria haver estat funest per al Múrcia, però després de 120 minuts els penals acabarien decidint el campió de la categoria. L’eficàcia seria màxima en els cinc primers llançaments per equip, fins que al novè Raúl Rodríguez enviaria la pilota al travesser i posteriorment Chando certificaria la victòria amb un xut inapel•lable. Victòria per als de la Nueva Condomina que van festejar el títol davant els seus però quedava clar que l’autèntic triomf ja s’havia celebrat feia dues setmanes amb l’ascens de categoria a 2a. A. D’aquesta manera acabava una temporada que serà recordada per la màgica tarda al camp d’Ipurua i perque 18 anys després es tornava a la categoria de plata del futbol espanyol.