dijous, 6 d’octubre del 2011

El Recre sap guanyar a la Nova Creu Alta però no al Sabadell

Imatge d'aquell partit disputat a la Nova Creu Alta (Foto: Mundo Deportivo)

Arribà el degà de futbol espanyol. El proper dilluns 10 d'octubre, en partit corresponent a la vuitena jornada de la Liga Adelante, el Centre d'Esports Sabadell rebrà la visita del Recreativo de Huelva, equip més antic del futbol nacional. Els amants de l'estadística ja sabran que el conjunt andalús mai ha guanyat contra el Sabadell a la Nova Creu Alta. En un total de deu enfrontaments, els arlequinats han vençut vuit cops i només han cedit dos empats: la temporada 80-81 (0-0) i 82-83 (1-1), amb un balanç de 21 gols a favor dels sabadellencs i només 7 pels andalusos.

Ara bé, poca gent sabrà que el Recreativo de Huelva ja sap el que és guanyar a la Nova Creu Alta... però no amb el Sabadell com equip local. L'anècdota és de la temporada 97-98, concretament del PlayOff d'ascens a Segona Divisió A. L'Espanyol B és va classificar per jugar la lligueta d'ascens en que va quedar emparellat amb Barakaldo, Deportivo B i Recreativo. Els espanyolistes, que per aquella època jugaven al camp de 'La Caixa' i al Parc del Migdia, van decidir jugar a la Nova Creu Alta, amb permís del Sabadell, ja que l'aforament era més gran que els dos camps habituals del filial. El Recreativo, que acabaria pujant a Segona A, estava entrenat per Joaquín Caparrós -actual entrenador del Mallorca, i va véncer per 0-1 amb gol de Pedro Jaén.

En aquell partit hi va jugar dos futbolistes que més tard serien arlequinats com Albert Martínez per l'Espanyol i Jon Cuyami pel Recreativo. Altres jugadors que acabarien fent carrera en aquest món són Quique De Lucas (Celta), Capdevila (Benfica) o Sergio González, exjugador del Deportivo de la Corunya o Levante.