dijous, 20 d’octubre del 2011

El Rival: C.D. Guadalajara

Gran inici de temporada de l'equip entrenat per Carlos Terrazas

L’estadi Pedro Escartín veurà per primer cop a la seva història com el Sabadell hi juga un partit oficial davant els de Carlos Terrazas. Un entrenador amb un extens currículum a les seves espatlles i que va aconseguir contra tot pronòstic un ascens a la Divisió de Plata per primer cop a la història dels de Guadalajara. Tot va començar amb una magnífica segona volta la temporada anterior on van ser el millor dels equips que lluitaven a la zona alta tot i acabar en segona posició. A les eliminatòries d’ascens van desfer-se del Orihuela, el filial del Sevilla i en la darrera, d’un Mirandés que també va tenir a tocar el pujar de categoria. Però una errada defensiva molt greu a falta de pocs minuts per concloure la tornada a Miranda de Ebro, va resultar fatídica per als locals que van veure com rebien l’1 a 2 que ja seria definitiu i donava l’ascens als de Terrazas.

Enguany van debutar a la segona categoria del futbol espanyol empatant a casa davant el Las Palmas i van sumar la seva primera victòria en tota la història a Segona A, donant tota una lliçó al camp del Xerez, on contra tot pronòstic s’hi van imposar per 0 a 2. Amb la humilitat com a nota predominant l’equip presidit per Germán Retuerta va deixar ben clar a l’inici de temporada que l’objectiu final havia de ser la permanència vigilant sempre també la parcel·la econòmica. Per això durant l’estiu van mantenir bona part del bloc que els havia portat fins a l’ascens, tot i la pèrdua d’un dels seus jugadors més estimats i determinants la temporada anterior com va ser el davanter Juanjo i que Quique Pina el va fitxar pel Granada, per cedir-lo després al Cádiz. Però van arribar homes amb experiència, també a la màxima categoria del futbol espanyol com els jugadors ofensius Jonan Garcia i Joseba Arriaba amb passat al Bilbao i fitxats de l’Écija i Ceuta respectivament.

Els de Carlos Terrazas volen i són forts defensivament deixant pocs espais a les davanteres rivals i pressionant molt fort al centre del camp on Jony o Javi Soria, que actua com un dels motors de l’equip, fan una feina de molt de desgast. També caldrà vigilar futbolistes de la talla d’Ernesto que seria qui faria el gol de l’ascens des del punt de penal al camp del Mirandés o Aníbal Zurdo, un altre dels herois per a l’afició del Guadalajara.