diumenge, 9 d’octubre del 2011

El Rival: Recreativo de Huelva


El degà del futbol espanyol retornarà a la Nova Creu Alta, tot un plaer per un Sabadell cridat a donar molta guerra en aquesta lliga i més davant d'equips tant mítics. A pesar dels mals temps econòmicament parlant per al futbol espanyol, a l’estiu es va veure amb força que el Recreativo era un dels que més en va patir les conseqüències immers dins un procés de Llei Concursal. La confecció de la plantilla es va ajustar al pressupost i a pesar que va fer un equip molt competitiu, el seu tècnic Álvaro Cervera, entrenador que va creuar-se amb el Sabadell ara fa tres temporades quan dirigia la Cultural Leonesa, ja va comentar que la permanència era l’objectiu primordial.

Per això durant l’estiu van tenir que reforçar-se bàsicament amb jugadors provinents d’equips que havien perdut la 2a Divisió A com el porter Alejandro que va arribar de la Ponferradina i que acompanya a Manu que va fer-ho del Deportivo. La defensa a vegades un pèl lenta a les bandes, és força veterana amb Córcoles, Cifu que va firmar del Cádiz i un nom conegut, el de Manu Micó amb passat a l’Orihuela. A l’eix de la reraguarda Borda fitxat del Mirandés i Zamora del Salamanca van aterrar al Nuevo Colombino per acompanyar al contundent central uruguaià Andrés Lamas. El centre del camp amb els veterans Matamala i Manolo Martínez, ambdós amb passat al futbol català són una parella de força i treball gens fàcil de superar. Homes molt importants també són els noms de Juan Villar, Aitor, tot un referent a Huelva o un dels jugadors cridats a ser més decisius a la zona ofensiva com és l’ex primera divisió, Héctor Font i que va firmar procedent del Valladolid, així com també Pablo Sánchez. També tenen futbolistes elèctrics capaços de revolucionar el joc per moments. Els joves Álex Quillo o Fidel així com el brasiler Soares serà important tenir-los controlats. Al davant hi trobem dos jugadors amb molta experiència com són Kepa Blanco i també Assen que després de deixar l’Albacete el passat mercat d’hivern va ser una de les claus per a la salvació del Recre. També hi trobem a Danilo procedent del Montevideo Wanderers i Sergi Enrich que va arribar cedit per part del Mallorca en busca de minuts que no hauria tingut dins el primer equip balear.

La darrera visita que va fer el Recreativo de Huelva a la Nova Creu Alta data de la temporada 1989/90, també a la 2a. Divisió A en un partit que vam vèncer clarament per 3 a 0 amb dos gols de Villar i un de Barberà.