dimarts, 25 d’octubre del 2011

El Rival: Xerez C.D.


El Xerez C.D. serà el primer rival del Centre d'Esports Sabadell en el retorn del conjunt arlequinat a la divisió de plata del futbol espanyol divuit anys després. Sens dubte, un rival complicat que té com a objectiu lluitar per l'ascens a la Primera Divisió, categoria en que va militar la temporada 2009-2010 per primer cop en la seva història. Els andalusos s'han convertit en un dels clàssics de la categoria en els darrers anys des de que van pujar de Segona B al 2001. Aquesta temporada, l'ex jugador del Real Betis Juan Merino serà l'entrenador dels gaditans.

Tot i la marxa de futbolistes importants com els davanters Antoñito (At. Balears), Mario Bermejo (Celta) o Hèctor Font que ha retornat de la seva cessió al Valladolid tot i desvincular-se els darrers dies per fitxar pel Recreativo, els andalusos compten amb jugadors experimentats a Segona A i també a Primera Divisió. Destaquen el català Gerard Autet, que va sonar aquest estiu per reforça el Sabadell, en defensa, el migcampista ex del Betis, Capi, o el davanter José Mari. A més, s'han reforçat amb un altre català com Robusté procedent del Levante, Raúl Cámara que ha arribat del Recreativo, el migcampista Israel del Betis i els davanters Tato, del descendit Albacete i Iñigo Vélez provinent del Numancia. La curiositat d'aquest jugador és que és cosí de l'arlequinat Eneko Fernández.

Xerez i Sabadell només s'han enfrontat cinc cop en tota la història i, lògicament, totes a la Segona Divisió A. El balanç és bastant positiu a favor dels arlequinats, ja que han aconseguit puntuar en quatre de les cinc ocasions aconseguint dues victòries. L'últim encontre entre andalusos i catalans es va saldar amb victòria sabadellenca per 1-2. Va ser a la 15a jornada de la temporada 1990-1991 amb gols de Priego i Gallart.

Foto: Xerez C.D.