dissabte, 22 d’octubre del 2011

Ernesto, de falta, executa un partit molt igualat

Guadalajara 1-0 Sabadell

Guadalajara: Saizar, Antonio Moreno, Barral, Gafoor, Javi Soria, Jony, Rodri (min. 63 Gerard Badia), Jonan (min. 87 Arriaga), Aníbal, Moreno (min. 73 Cristian) i Ernesto.

Sabadell: De Navas, Óscar Ramírez, Redondo (min. 44 Juvenal), Toni Lao, Pablo Ruiz, Héctor Simón, Áaron Bueno (min. 36 Arteaga), Ciércoles, Florian, Puigdollers (min. 75 Álex Cruz) i Lanzarote.

Gols: 1-0 Ernesto (min. 64)

Estadi: Pedro Escartín (3.000 espectadors)

En un duel de recent ascendits, el factor local va imposar-se davant un Sabadell que va mostrar una cara força irregular durant el primer temps i una altra molt millorada ja en la darrera mitja hora de partit. Els de Carlos Terrazas van sortir molt enxufats i seu seria el domini a la parcel•la ample del rectangle de joc on als nostres els costava trobar espais. Ben pressionats a la sortida de pilota, sempre ens va costar triangular i crear clares ocasions de gol. El Guadalajara tampoc arribava amb perill i més amb el cor que no pas amb el cap buscaven la porteria de De Navas. De fet, només en una jugada individual d’Aníbal que marxaria de Toni Lao i acabaria xutant contra la fusta, seria la millor oportunitat del primer temps. Jonan també ho intentaria amb un xut llunyà, però la noticia més important serien altre cop les lesions que obligarien al tècnic Lluís Carreras a fer dos canvis abans de la mitja part. Haurien de marxar del camp el badienc Áaron Bueno i també el sevillà Manu Redondo, mentre que ingressarien al rectangle de joc, Arteaga i Juvenal. Als segons 45 minuts es veuria un futbol més fluid i més arribades, sobretot a la de Saizar que va veure en més d’una ocasió com la pilota ben a prop estaria de sobrepassar la línia de gol. Un gol però que acabaria anotant el Guadalajara per mitjà d’Ernesto que de falta directa faria tot un golàs des de la frontal en el que res va poder fer David de Navas tot i la seva estirada. A partir de llavors és quan més va créixer el nostre Sabadell que va estirar la seva posició al camp i va començar també a dominar completament el joc. Arreplegats al darrera, els de Terrazas van buscar les contres per donar l’estocada definitiva, però va estar sempre més a prop l’empat que no pas el segon dels locals, sobretot als 70 minuts en una jugada on Florian encararia al porter Saizar, que és qui acabaria guanyant la partida i desviant l’esfèrica a servei de cantonada. També Aretaga, que tornava als terrenys de joc, va tenir la igualada als seus peus després d’una bona jugada col•lectiva que serviria perque Lanzarote centrés i per centímetres el remat de primeres de l’ex del Córdova no acabés al fons de les xarxes. Els darrers minuts el recurs fou el de penjar pilotes a l’àrea local, però mai sense finalitzar amb clares opcions de gol. L’última seria ja en el temps d’afegit i ben a prop tindria l’empat Pablo Ruiz però per molt poc no va arribar a xutar una pilota dins l’àrea de Saizar. Així finalitzava l’estrena del Sabadell en el partit dels divendres i amb una lamentable escena protagonitzada pel defensa del Guadalajara Antonio Moreno que va dedicar-se a provocar als jugadors saballuts amb gestos molt poc esportius.