dimecres, 30 de novembre del 2011

Balaídos va salvar al Sabadell del descens a Segona


El Centre d'Esports Sabadell visita aquest dissabte l'estadi de Balaídos per enfrontar-se al Celta de Vigo en partit corresponent a la setzena jornada del campionat de Lliga. Una visita a l'estadi vigués que no ha estat històricament gens positiva. El Sabadell només ha pogut guanyar en quatre ocasions de vint-i-un encontres a terres gallegues. Però, possiblement, el partit més important i amb un resultat més positiu no va ser pas una victòria, sinó un empat. Era el partit de tornada de la promoció de descens a Segona Divisió de la temporada 1965-1966.

Aquella temporada, la primera deprés de l'històric ascens en la promoció de l'any anterior contra el Múrcia i en el segon any a la banqueta d'un mite com Bernardino Pérez 'Pasieguito', el Sabadell va acabar el campionat en catorzena posició i amb 23 punts, la qual cosa el va condemnar a jugar-se la permanència en una eliminatòria d'anada i tornada contra el Celta de Vigo. L'altre promoció la jugarien Málaga i Granada, amb triomf per aquests últims. La bona trajectòria dels arlequinats a la Copa -van ser eliminats a quarts pel Zaragoza- va fer que l'eliminatòria s'endarrerís un mes i mig des de que es va acabar el campionat de Primera.

En el partit d'anada disputat a la vella Creu Alta, el Sabadell va vèncer per 2 a 0 amb gols de Vall i Torrent. Un avantatge de dos gols per visitar una setmana després l'estadi de Balaídos per determinar quin dels dos equips jugaria a Primera la temporada següent. En l'encontre disputat el 29 de maig del 1966, els arlequinats van aconseguir empatar a zero i, d'aquesta manera, mantenir la Primera Divisió un any més. El Sabadell, tot i la baixa important del capità Sertucha, va ser superior tècnicament al Celta i només l'actuació de Gardeazábal va evitar el triomf arlequinat, ja que va anular dos gols a Mauri i Sabino. Aquell any es va salvar la categoria i s'iniciaria l'època dorada del club, amb set temporades consecutives a la màxima divisió. A continuació us detallem la fitxa tècnica de l'històric encontre de Balaídos.

Celta de Vigo 0-0 C.E. Sabadell
29 de maig de 1966 - Balaídos

Celta: Ibarreche, Pedrito, Lasheras, Herminio, Ramos, Costas, Pintos, Silvestre, Abel, Rivera i Suco.

Sabadell: Martínez, Isidro, Alavedra, Muñoz, Mauri, Torrent, Palau, Noya, Sabino, Martí i Vall

Àrbitre: Gardeazábal