divendres, 11 de novembre del 2011

El Rival: Córdoba C.F.

Bon inici de temporada del Córdoba C.F. enguany

Aquesta serà la cinquena temporada de manera consecutiva a la Segona Divisió A per als blanc-i-verds, que dirigits per Paco Jémez a la banqueta, en la que és la seva segona etapa al club, s’estan erigint com un dels equips que millor futbol practica de la categoria situant-se entre els aspirants a quedar entre els primers classificats a final d’any. I és que l’equip presidit per Carlos González ha volgut donar un pas endavant i tot i els problemes econòmics de l’entitat van reforçar l’equip amb jugadors de molt talent i amb ganes d’erigir-se novament protagonistes a la Segona Divisió A.

Són un conjunt que també intenta jugar la pilota des de la defensa amb futbolistes molt experimentats que intenten treure l’esfèrica amb criteri com poden ser Gaspar i sobretot Tena. Els laterals també força ofensius fan un treball de desgast sobre les defenses rivals i amb el català Alberto García sota pals no són gens fàcils de superar. El bon toc de pilota és un dels seus punts forts amb jugadors de molta qualitat com són Caballero, López Silva o Alberto que mouen als companys de manera important. Els extrems són per homes ràpids on Borja Garcia i el portuguès Taira són realment desequilibrants i tot un incordi per a les defenses rivals. Però el perill i la màgia ofensiva dels de Paco Jémez, té noms i cognoms en els de Pepe Díaz, home de molta mobilitat i molt perillós i també el del brasiler Charles que ja porta més de sis anys a Espanya i la temporada anterior va destapar-se definitivament com un gran definidor cara porteria contrària i pel mateix camí va aquest any. Però a més de la lliga, els cordovesos, després d’eliminar a Múrcia i Huesca els ha tocat jugar a la Copa del Rei davant el Betis en el que està sent un premi al bon inci de temporada que han realitzat.

La darrera visita que els andalusos van fer a la Nova Creu Alta és d’exactament 29 anys enrere, la temporada 1982/83, també a la divisió de plata en un partit que vam acabar guanyant per 1 a 0 amb gol de cap de Blanco, tot i que la campanya no seria gens positiva perquè tan Córdoba com Sabadell acabaríem perdent la categoria.