dissabte, 26 de novembre del 2011

El Rival: Real Murcia

L'onze que el Murcia va fer jugar al juny a la Nova Creu Alta

El passat 4 de juny de 2011 el Múrcia era el darrer visitant de la Nova Creu Alta com equip de Segona Divisió B. Era el partit d’anada per decidir el campió de la divisió de bronze del futbol espanyol i que acabaria decidint un solitari gol d’Isaac Cuenca, preludi d’uns focs d’artifici que eren el sinònim de l’ascens aconseguit una setmana abans a Ipurua davant l’Eibar. Aquest cop, mig any després, ens retrobem amb els murcians per a jugar-nos tres importants punts de lliga.

Els d’Iñaki Alonso que van mantenir bona part de l’equip que els va donar l’ascens són un conjunt molt disciplinat i molt treballat, sobretot tàcticament i que defensivament és complicat fer-los un gol. L’ordre al darrera ja va ser una de les claus la campanya passada i en aquesta volen continuar amb la mateixa tònica. Una temporada més sota pals hi trobem Alberto Cifuentes que comanda una línia defensiva experimentada i molt contundent amb jugadors de la talla d’Amaya, Óscar Sánchez, Luciano o els fitxats a l’estiu Oriol que arribaria de l’Aris de Salònica, Párraga del Granada o Molinero del Huesca. També el centre del camp acumula molts minuts a la categoria amb Richi que és l’amo i senyor de la zona ample i que amb gran experiència dirigeix la nau murciana. Al seu costat hi són Emilio Sánchez que va firmar procedent del Recreativo i Aguilera, així com l’internacional xilè Iturra. Però un dels futbolistes més desequilibrant dels murcians és Pedro amb qui haurem d’anar en compte ja que la seva verticalitat i desbordament són complicats d’aturar. També Sutil, que després d’estar inactiu durant el passat octubre per culpa d’una lesió muscular i que la temporada anterior jugava a la Real Sociedad, farà treballar de valent als nostres laterals ja que es mou a la perfecció des de la banda en busca de diagonals que sempre fan anar de corcoll als rivals. I a la zona més ofensiva, tant Kike com Chando, qui després d’una lesió va tornar a jugar el passat mes d’octubre, són els referents dels d’Iñaki Alonso que amb l’arribada de Borja provinent del filial de l’Atlético de Madrid B han guanyat en joc a l’espai i presència a l’àrea rival i així ho han demostrat també fent grans partits i treient punts de camps tan complicats com els del Valladolid on van vèncer per 1 a 3 o un sofert empat a Las Palmas.

La darrera visita que el Múrcia va fer a la Nova Creu Alta en partit de lliga data de la temporada 1999/00 on llavors vam empatar sense gols. Però el darrer partit jugat a la Nueva Condomina és del juny passat corresponent al partit de tornada de l'eliminatòria de campions i on els murcians es van vèncer en una llarga tanda de penals.