dijous, 3 de novembre del 2011

Sabadell i Gimnàstic, amics per sempre?



Diumenge de derbi català. Serà el segon duel entre equips catalans per part del Sabadell. El primer es va saldar amb una victòria històrica al Mini Estadi contra el Barcelona B deu anys després. Aquest diumenge i en horari matinal, s'enfrontaran al Nou Estadi Gimnàstic de Tarragona i Centre d'Esports Sabadell, dos equips que no es veuen les cares des de la temporada 2003-2004 i on els arlequinats van caure per un contundent 3-0 en la jornada inaugural del campionat. Però aquest cop serà diferent perquè el duel serà de categoria d'argent.

La història ha deparat 22 duels entre tarragonins i sabadellencs en les quatre categories nacionals del futbol espanyol. Avui, però, repassarem la història d'una última jornada de Tercera Divisió en la qual Nàstic i Sabadell no s'enfrontaven. M'explico. Corria la darrea jornada de la temporada 1976-1977 a Tercera Divisió i els arlequinats es jugaven el títol i ascens a Segona A amb el Mallorca. Els balears visitaven el José Luís Calderón de Tarragona per jugar contra el Nàstic i el Sabadell rebia a casa a l'Olímpic de Xàtiva. A més, l'Eldense en tercera posició també tenia alguna remota opció de ser campió. Als nostres només els hi valia guanyar i esperar una ensopegada dels illencs. I així va ser!

Com dèiem, el Mallorca havia de punxar a Tarragona i un gol de penal de Juanete als 27 minuts de la segona part va fer embogir la Nova Creu Alta, que en aquell moment veia com el Sabadell guanyava 1-0 a l'Olímpic amb gol de cap de Fernando Muñoz. Destacar que la jugada del penal de Tarragona va ser obra de Palanca, que més tard seria jugador arlequinat. Els nervis finals es va convertir en una gran alegria quan es van acabar ambdós partits i el Sabadell va retornar a Segona Divisió dues temporades després del descens.