dissabte, 14 de gener del 2012

El Rival: C.D. Numància

El Numància és un dels clàssics de la Segona Divisió

El primer desplaçament de l’any servirà per rendir visita a la freda Sòria on molt possiblement hi podem trobar neu. Els locals amb el debut a la banqueta del jove Pablo Machín provinent de les categories inferiors té marcat com a objectiu la permanència sense passar cap angúnia a la recta final. A més es tracta d’un dels clubs més sanejats de la Lliga de Futbol Professional i tot un exemple per a la resta. Francisco Rubio, president de l’entitat, sap que una de les premisses més importants és no estirar massa el braç i complir sempre amb els contractes signats. A pesar de la reducció del pressupost que van patir per a la confecció de la plantilla l’estiu passat i a pesar d’algunes baixes importants com la de Barkero que firmava pel Levante, Javier Flaño que ho feia per l’Elche, Dimas pel Cartagena o Ibrahima que retornava a l’Atlético de Madrid, el seu club d’origen, els sorians van reforçar l’equip amb jugadors molt específics i amb una gran il·lusió per a guanyar-se un lloc a la nova categoria que alguns d’ells estrenen.

El porter Edu Navarro és tota una assegurança sota pals on està ben salvaguardat per una línia defensiva que és una de les principals armes dels de Machín. Basen gran part del seu joc en no encaixar gols i a força de molta entrega i pressió, buscant sempre el joc ràpid a la contra ens faran treballar de valent si volem treure quelcom de positiu de Los Pajaritos. A la reraguarda hi destaquen homes com els centrals Jaio, Pavón o el jove uruguaià Cabrera que va arribar cedit per l’Atlético de Madrid, molt potents en el joc aeri. Als laterals també hi actuen futbolistes forts físicament com Unai que va firmar l’estiu procedent del Cartagena, Ripa o el mateix Julio Álvarez que després de deixar enrere un any negre a Tenerife, pot alternar les posicions de lateral o també d’extrem.

El doble pivot és tot força i entrega al mateix temps que ben dotat de tècnica on Sunny i Nagore formen una parella ja molt contrastada i complicada de superar. A la mitja punta hi poden actuar jugadors de molt de talent com Del Pino, que posseeix un gran xut, Gorka Larrea o Bedoya que tenen gran entendiment amb el joc per banda d’un Numancia que el sap explotar a la perfecció. Jugadors ja consolidats com el llargarut Nano que va debutar amb el Barcelona a Primera Divisió de la mà de Van Gaal o la velocitat elèctrica de Cedric farà que haguem d’anar amb molt de compte amb les seves envestides. Al davant hi tenen el conegut Lago Junior que va enfrontar-se la temporada anterior quan jugava a l’Eibar, la mobilitat de Natalio que ja ha fet gols importants aquesta temporada i sobretot el saber fer de Juanjo que va firmar a l’estiu procedent del Salamanca i que és un dels referents dels sorians a la punta d’atac.

En un partit on també haurem de vigilar a més de les ràpides contres, el joc d’estratègia que molt bé treballa el tècnic dels castellans per un encontre on es dos únics precedents al camp del Numància es van saldar amb empats. A un la temporada 49-50 i a dos la 50-51. És a dir, fa mig segle que els arlequinats no visiten Sòria.