divendres, 6 de gener del 2012

El Rival: Real Valladolid

El Valladolid, candidat ferm a l'ascens a Primera Divisió

La Nova Creu Alta obrirà el nou any 2012 rebent tot un equipàs com és el Valladolid, que afronta la seva segona temporada de manera consecutiva a la divisió de plata. Els de Pucela, amb Miroslav Djukic a la banqueta, no tenen altre objectiu que lluitar fins al final per pujar. De fet, la campanya anterior van classificar-se per disputar els play-off d’ascens però seria l’Elche qui finalment els ho va impedir. Enguany i amb un conjunt molt ben reforçat seran un rival complicadíssim de vèncer en el que podria ser un perfecte regal de reis.

I és que tot i perdre alguna peça clau durant l’estiu passat, com els defenses Jordi Figueres que firmava pel Rayo Vallecano o Pedro López que ho feia pel Levante, els de Pucela van fitxar amb el cap i sense estirar més el braç que la màniga a més de mantenir ja una gran base que venia de l’any anterior. El porter Jaime arribaria de l’Elche després del seu gran any. També va firmar tot un lluitador com és el defensa Mikel Balenziaga provinent del Bilbao o l’habilidós Marquitos ex del Vila-Real B. També van fitxar a un davanter molt potent i que ja havia estat al club, com és l’angoleny Manucho provinent del Manisaspor turc. Però a tot això cal afegir la molta experiència i qualitat d’un Valladolid que a la defensa hi compta amb jugadors tan importants com Rueda o Marc Valiente que acostumen a ser la parella de centrals o el lateral Peña format a les categories inferiors del Barcelona al igual que el jove del filial Tekio que ja ha disputat molts minuts durant la present temporada al lateral dret. Sense oblidar també l’experiència de Juanito tot i que força castigat per les lesions. El centre del camp és tot un luxe amb el francès Nafti que dona equilibri i recupera infinitat de possessions al costat de Víctor Pérez que també està gaudint de la confiança del tècnic.

La màgia és per Óscar a qui haurem de tenir ben vigilat al igual que Álvaro Rubio. Les bandes són molt perilloses amb la rapidesa de jugadors com Marquitos o Jofre o el talent de Sisi, un dels màxims referents dels castellans, també acompanyat per un Nauzet Alemán que és tot un portent físic. Al davant la pólvora és molt important amb homes de diferents talants com Alberto Bueno molt mòbil, igual que un Aquino firmat l’estiu passat procedent del Múrcia. La força de Manucho és tot un perill a les jugades d’estratègia però l’home veritablement golejador és Javi Guerra, autor la campanya anterior de 29 gols i màxim artiller de la categoria. Enguany no està tan fi cara porta contrària i és que no va poder començar la temporada per culpa d’una lesió, tot i així segueix amb encert i treballant per l’equip, molt generós amb els seus companys i tot un incordi per a les defenses rivals.

El darrer precedent d’una visita del Valladolid a la Nova Creu Alta data de la funesta temporada 1992/93 on nosaltres vam acabar cuers i els blanc-i-violetes ascendit a Primera Divisió. Aquell dia però finalitzaria l’encontre amb empat sense gols.