divendres, 20 de gener del 2012

El Rival: U.D. Las Palmas


La primera volta es tancarà a l’estadi amb un duel de molts quirats davant un clàssic de la categoria i que ja n’acumula sis de manera consecutiva, però amb moltes ganes de tornar entre els grans. El projecte encapçalat pel tècnic Juan Manuel Rodríguez ple de canterans i jugadors formats a l’excel·lent escola canària té com a home més mediàtic al davanter Javier Portillo. Amb els peus a terra i amb molta cura dels més joves els illencs tenen com a referent el poder seguir a la categoria però sempre mirant les places més altes de la classificació.

Sota pals hi acostuma a jugar l’argentí Barbosa que va arribar a territori espanyol ja fa uns anys per enrolar-se a les files del Vila-Real. Al centre de la defensa un home ja molt consolidat com és David Garcia és qui porta els galons acompanyat normalment per un futbolista de força envergadura com és el també argentí Herner al igual que el jove Juanpe o el mateix Laguardia, firmat provinent del Zaragoza. Als laterals hi contrasta l’experiència del francès Pignol amb la projecció d’altres noms com els d’Aythami o una de les perles com és Ruymán que també pot actuar més avançat per banda esquerra. El centre del camp l’internacional veneçolà, Guerra, és qui porta el tempo del partit amb gran tenacitat i acompanyat per homes de gran qualitat com Vitolo i recentment renovat fins al 2016, tot un pulmó i molt ben dotat tècnicament o els joves canterans Sergio Suárez i Vicente Gómez que ja s’han destapat aquesta temporada com a golejadors. Això sense oblidar a Roque, ascendit també del filial o la velocitat dels germans Castellano a qui ens vam enfrontar quan jugaven al filial del Mallorca a l’eliminatòria d’ascens a la Segona Divisió B així com un jugador ja molt contrastat a la categoria com és David González. També Randy està tenint els seus minuts, futbolista molt conegut per al nostre Juvenal ja que són companys a la selecció guineana i de fet van coincidir a l’eliminatòria que van aconseguir superar el passat mes de novembre davant de Madagascar.

Al davant, però, és on haurem de vigilar de veritat amb gent tan consolidada com l’esmentat Javier Portillo, el veterà Javi Guerrero amb molts anys d’experiència a la màxima divisió o la joia de la corona que no és altre que Jonathan Viera, un altre canterà per a qui alguns equips de Primera ja han preguntat i a més un gran llençador de faltes. També Quiroga està aportant bons números per als grocs en zona ofensiva.

La darrera visita que la U.D. Las Plamas va fer a la Nova Creu Alta, data de la temporada 1991/92 també a la categoria de plata en un partit que vam vèncer per 2 a 0 amb gols de Zurdi i Moragues.