divendres, 27 de gener del 2012

El Rival: Xerez C.D.


A final de mes donarà inici la segona volta del campionat i curiosament serà davant un Xerez amb qui farà relativament poc ens hi vam enfrontar, ja que aquella ja llunyana primera jornada del mes d’agost que quedaria suspesa finalment s’acabaria jugant a mitjans d’octubre. Per tant, serà el rival en que haurà passat menys temps entre el partit de la primera volta i la segona.

Curiositats al marge, els andalusos visitaran la Nova Creu Alta després d’una primera mitja part de temporada força complicada i amb alguns entrebancs en forma de resultats que donarien molts problemes al tècnic Juan Merino i que l’acabarien condemnant després de perdre a casa 1 a 3 contra l’Osca a la jornada 16. Tot i disposar d’una molt bona plantilla, els blaus no es van trobar còmodes durant moltes jornades de lliga i la seva falta de gol i les errades cara porteria contrària tan a casa com a fora els acabarien allunyant dels seus objectius inicials que no eren altres que lluitar per pujar. Fora de casa, tot i guanyar en les seves primeres dues sortides amb gols de molt oportunisme van desinflar-se molt, encara que sempre van vendre molt cares les seves desfetes i els costaria molt fer-se forts a domicili. Tot i això els de Chapín disposen d’una plantilla de molta qualitat amb jugadors veterans i contrastats com són els mitjos Capi, Israel, Pablo Redondo, Cordero, Óscar Díaz o Capdevila que els fan ser molt perillosos i complicat és fer-se amb la zona ample. També a la defensa amb Doblas sota pals o uns centrals tan importants com Robusté o Català o uns laterals com Mendoza i Cámara fa que no sigui gens fàcil superar-los.

Però una de les claus d’aquesta irregularitat ha estat la falta de punteria en els metres finals tot i tenir grans davanters com el portent físic Íñigo Vélez, molt potent en el joc aeri o els estilets Tato i el veterà José Mari que en moltes ocasions segueix tirant del carro i posant-se l’equip a l’esquena. Els haurem de tenir ben controlats ja que el seu joc entre línies els fa encara més sorprenents i perillosos junt amb la seva gran capacitat de remat.

La darrera visita que el Xerez va fer a la Nova Creu Alta, data de la temporada 1990/91 també a la Segona Divisió A en un partit que vam guanyar patint per 3 a 2 amb dos gols matiners de Roberto Elvira que ens posarien en avantatge a la primera meitat. Tot just després del descans un gol en pròpia porta de Milenkovic reduiria una distància que Ramón es va encarregar d’evitar amb el tercer tot i que Golubica abans dels instants finals tornaria a donar emoció a un marcador que ja no es va moure més.