dimecres, 18 de gener del 2012

Quant Sabadell i Las Palmas van fer història

Aquest dissabte, el Centre d'Esports Sabadell s'enfrontarà a l'U.D. Las Palmas en partit corresponent a la 21a jornada del campionat de lliga. Un enfrontament que no es dona des de la temporada 91-92, també a la divisió de plata. Vint anys sense cap enfrontament entre catalans i canaris, però que anys enrere s'havia convertit en un dels rivals clàssics dels sabadellencs. Tant a Segona com a Primera Divisió s'han enfrontat un total de quinze cops a l'estadi creualtenc amb un balanç de set victòries arlequinades, sis empats i dos triomfs canaris.

Però la història entre Sabadell i Las Palmas té un denominador comú: la millor temporada a Primera dels dos conjunts va ser la 1968-1969 on es van colar entre els primers de la classificació juntament amb Barcelona i Madrid. Aquell any, els canaris entrenats per Luis Molowny es van classificar en segona posició mentre que els sabadellencs, sota les ordres del gran Bernardino Pérez 'Pasieguito', van ser quarts. Tots dos equips disputarien la següent temporada la Copa de Fires. Els dos caurien a la primera eliminatòria davant el Brugges i Hertha de Berlín, respectivament. Aquella temporada, Sabadell i Las Palmas empatarien a un a la Nova Creu Alta. León avançaria als visitants i Montesinos empataria pels sabadellencs només dos minuts després.