dilluns, 20 de febrer del 2012

El Deportivo ens envia a Segona B

Crònica del Sabadell-Deportivo a Mundo Deportivo

Setmana gran. Pels qui hem estat patint durant anys a Segona B i Tercera Divisió i veient partits davant rivals d'inferior entitat que el Sabadell, el partit d'aquesta setmana és molt especial. L'encontre esperat de la temporada i durant anys a la Nova Creu Alta. Aquest dissabte visita l'estadi creualtenc el millor equip de la categoria, el Deportivo de la Coruña. Un equip amb jugadors de la qualitat de Guardado, Valerón, Lassad, Riki o Aranzubía i entrenats per un exarlequinat com José Luís Oltra. Un rival dels històrics a la Creu Alta i que ens hem enfrontat un total de 27 cops a l'estadi comptant Lliga i Copa del Rei i amb balanç clar a favor dels arlequinats, ja que els gallecs només han pogut guanyar en tres ocasions. Aquest portal web repassarà a partir d'avui i fins dimecres tres encontres davant el Deportivo: un, el d'avui, de nefast record, un d'espectacular i un molt positiu per reforçar la moral de cara a dissabte.

Ens hem de remuntar a la temporada 1982-1983 per recordar el partit de pitjor record a la Nova Creu Alta amb el Deportivo com a rival. Era el partit corresponent a la 36a jornada de Segona Divisió i el Sabadell apurava les seves opcions de permanència a la categoria de plata. Era l'última oportunitat. I l'equip no va repondre. Els jugadors que llavors entrenava Julià Garcia en substitució de Manuel Polinario 'Poli' va caure derrotat per 1-2 i veia com el descens matemàtic era una realitat. El gol matiner dels visitants obra de Traba -tot un malson pel Sabadell històricament- va posar molt coll amunt les possibilitats de victòria. Abans del descans arribarien els dos gols que significarien el resultat definitiu. José Luís marcaria el 0-2 i Roberto Elvira, just abans del descans, retallava distàncies.

En la segona meitat, el Sabadell va intentar capgirar el marcador i donar esperances a l'afició d'una possible salvació que cada cop estava més complicada. Tot i l'empenta, era el Deportivo qui creava més perill. El travesser va salvar als sabadellencs en dues ocasions de Moreno i Traba. Julià Garcia faria entrar dos davanters buscant a la desesperada un resultat positiu, però l'ordenada defensa gallega impediria qualsevol ocasió clara de gol. Un resultat que enviava al Sabadell a Segona Divisió B per primer cop a la seva història i el Deportivo apurava les seves opcions d'ascens a Primera, que no acabaria aconseguint. Destacar que en aquell Coruña hi jugaven quatre futbolistes que havien passat pel Sabadell: Peralta, Silvi, Carreras i Muñoz. A continuaciós us detallem la fitxa tècnica del partit:

C.E. Sabadell 1-2 R.C. Deportivo de la Coruña
Nova Creu Alta - 8 de maig de 1983

Sabadell: Pereira, Lino (Bernat), Tanco, Parellada, Santi, Paquito, Loren (Paco), Zambrano, Caamaño, Roberto i Peters.

Deportivo: Jorge, Carreras, Silvi, Ballesta, Piña, Peralta, García, Moreno, Traba, José Luís (Osvaldo) i Muñoz (Agulló).

Gols: 0-1 Traba (min. 3); 0-2 José Luís (min. 40) i 1-2 Roberto (min. 44)

Àrbitre: Castilla Yáñez