divendres, 10 de febrer del 2012

El Rival: Villarreal C.F. 'B'


Després de la derrota al desembre de l‘any passat en partit de Copa del Rei del primer equip, que a més significava l’eliminació d’aquesta competició a mans d’un equip de Segona Divisió B, el Mirandés, la directiva encapçalada per Fernando Roig va decidir prescindir dels serveis del fins llavors entrenador Juan Carlos Garrido per donar les regnes de l’equip a José Francisco Molina que fins aleshores era tècnic del “B”. D’aquesta manera també ascendia de càrrec el jove Julio Velázquez que pujava des del tercer equip per ser el nou míster del filial. La mala dinàmica del submarí groc tampoc està ajudant al segon equip que també es veu afectat per les constants pujades i baixades d’homes importants i que han hagut que debutar a la màxima competició del futbol espanyol a causa de les moltes lesiones que també estan afectant a la primera plantilla.

Tot i això es tracta d’un equip jove, molt ben dotat tècnicament i amb fortes dosis de qualitat que en qualsevol moment poden decantar un partit. La porteria està molt ben coberta amb Diego Mariño que, a més, és internacional amb la selecció sots-21 espanyola. La línia defensiva és segurament la que més ha patit durant aquesta primera volta on les errades individuals han costat molts punts als valencians. De tota manera hi tenen jugadors veritablement importants com el sabadellenc Pere Martínez, Kiko Olivas, Carlos Tomás, Jaume Costa o el francès Lejeune, que s’incorpora amb molt de perill a les jugades a pilota aturada. El centre del camp és on apareix la màgia de jugadors molt versàtils i creadors de bon joc com Cháfer, Iriome, Guerrero, Gonzalo Castellani o l'exegarenc Dani Toribio, que s’encarrega d’una feina més fosca a la zona ample.

A la part més ofensiva hi trobem molta pólvora i jugadors desequilibrants com ara l'exespanyolista Lucas Porcar, que arribant des de la segona línia és tot un perill. On haurem de vigilar més, però, és amb Joselu que ha foradat ja les xarxes de molts equips de la Segona A, sent un dels màxims artillers de la categoria i, a més, ja ha debutat amb el primer equip del Vila-Real tan en lliga com a la Champions League.

La darrera visita que va fer-nos el filial del submarí groc a la Nova Creu Alta data de la temporada 2008/09, curiosament amb Juan Carlos Garrido a la banqueta del valencians i en un partit que finalitzaria amb un empat a dos gols. Joan Tomas i Juanfran anotarien pels visitants i Pelegrí i Juan Carlos ja en temps de descompte deixarien l’encontre amb taules finals.