dimarts, 28 de febrer del 2012

Missió (gairebé) impossible

L'onze de l'Hércules en el partit de la primera volta a l'estadi

I després del Deportivo...l'Hércules. De nou un equip de la zona alta serà el rival del Centre d'Esports Sabadell en aquesta 27a jornada de la Liga Adelante. Si el passat dissabte ens visitava el Deportivo de la Coruña a la Nova Creu Alta i el balanç era clarament favorable als arlequinats, aquest dissabte visitem el José Rico Pérez d'Alacant on només hem guanyat en dues ocasions...i contra l'Alicante, que abans compartia estadi amb el seu arxirival Hércules. L'última, fa dos anys gràcies un gol de Jesús Milán amb David Pirri a la banqueta. L'any passat també es va guanyar l'Alicante per 0-1 amb un gol d'Isaac Cuenca, però llavors el partit es va jugar a la Ciudad Deportiva de Villafranqueza.

Ara bé, amb l'Hércules com a equip local del Rico Pérez el Sabadell no ha guanyat mai. Els precedents són de set encontres a l'estadi del Hércules i els sabadellencs només han pogut treure quatre punts en forma de quatre empats. Un d'ells a Segona Divisió A. L'estadística també és negativa en quant a gols marcats, ja que en sis dels onze enfrontaments el Sabadell ha marxat d'Alacant sene haver marcat. Històricament, els partit davant els alacantins han estat encontres igualats i el partit de la primera volta a la Nova Creu Alta n'es un exemple. L'empat a un final va deixar un regust amarg a l'afició arlequinada, ja que l'equip va merèixer molt més. Amb la moral alta per la victòria davant el Depor sembla una bona ocasió per trencar aquesta mala ratxa a terres alacantines.

Una victòria...en camp neutral

Tot i que algunes informacions parlen d'un triomf sabadellenc al camp de l'Hércules, cal dir que aquesta victòria no es va produir a terreny rival, sinó en camp neutral. Parlem de la temporada 1932-33, la del primer ascens a Segona Divisió. Hércules i Sabadell s'enfrontaven en la primera eliminatòria del PlayOff d'ascens a la divisió de plata. Els arlequinats van caure en el partit d'anada per 3-1 a Alacant i a la tornada a la Vella Creu Alta van vèncer per 2-0. Llavors no comptaven els gols marcats en camp contrari i feia falta un partit de desempat en camp neutral per decidir l'eliminatòria. Aquell encontre és va jugar a Madrid el 7 de febrer de 1933 i el Sabadell va guanyar 0-3 amb gols de Rúbies de penal i doblet de Crespo. El Sabadell va jugar aquell partit amb: Masip, Morral, Guinea, Pons, Durán, Mota, Sangüesa, Crespo, Calvet, Rúbies i Esteve.