divendres, 13 d’abril del 2012

El Rival: Córdoba C.F.


Visitem a un dels candidats a finalitzar la lliga en una de les places que els doni dret a disputar les eliminatòries d'ascens a la primera divisió. I és que després del partit que els andalusos van protagonitzar a la Nova Creu Alta on van donar una magnífica imatge ja va quedar clar que era un dels rivals importants de la lliga. Els de Paco Jémez a més van protagonitzar una magnífica Copa del Rei arribant fins als quarts de final on els acabaria eliminant amb molts patiments l'Espanyol. Amb un català sota pals, Alberto García, i una de les millors defenses de la lliga no ens serà gens fàcil sorprendre als verd-i-blancs, encara menys a l'impressionant Nuevo Arcángel que registra grans entrades cada setmana.

Al centre del camp qui mou l'equip i el futbolista amb més futur és el canterà Javi Hervás que al mercat d'hivern va ser venut al Sevilla per 1,5 milions d'euros, xifra històrica per als andalusos. El jugador però, seguirà jugant al Córdoba com a cedit fins al proper mes de juny. També caldrà vigilar ben a prop a Borja García un dels màxims artillers de l'equip i que està ratllant un nivell excepcional. A més la molta mobilitat i talent dels homes de la zona ample farà més complicada la tasca en un terreny de joc molt gran on el joc entre línies és molt ben aprofitat pels davanters Charles, Pepe Díaz i Javi Patiño que també està fent una gran campanya i anotant gols de gran valor.

Durant el mercat d'hivern a més van fitxar més pólvora a les botes del canari Airam provinent del filial del Vila-real, així com el centrecampista argentí Dubarbier procedent del Lorient i el defensa Ximo Navarro del Recreativo. A casa són un conjunt molt complicat de batre on ben pocs equips hi han sumat punts i durant la primera volta només el totpoderós Deportivo de la Corunya se'n va endur la victòria. Haurem de vigilar també molt les jugades a pilotes aturada ja que els equips entrenats per Paco Jémez en són uns especialistes i aconsegueixen fer molt de mal en aquest tipus d'estratègia.

La darrera visita que vam fer a l'estadi del Córdoba, llavors Arcángel, data de la temporada 1982/83 a la Segona Divisió A on vam perdre 2 a 1 al camp de l'últim classificat i que gairebé ens situava amb moltes opcions de baixar, cosa que malauradament acabaria passant. Aquell dia vam avançar-nos amb un gol de Roberto Elvira però la remuntada vindria certificada amb les dianes de Lucas i Luis Martínez.