divendres, 27 d’abril del 2012

El Rival: Real Múrcia C.F.


La Nueva Condomina, on vam acomiadar la Segona Divisió B la campanya anterior en el duel per alçar-se amb el campionat de la categoria de bronze, i que vam acabar perdent als penals, tornarà a ser protagonista per enfrontar-nos davant l'onze d'Iñaki Alonso i que dins la temporada ha tingut grans actuacions junt amb d'altres on l'equip ha estat criticat per la seva falta de punch. Tot i això, amb un inici força dubitatiu es van crear les primeres urgències de l'any encara que aviat quedarien resoltes amb un sèrie de resultats positius i que allunyaven als vermells de la zona baixa de la taula classificatòria. Amb més marge per treballar i més confiança és quan van aconseguir els millors marcadors guanyant entre d'altres a equips com Cartagena, en un derbi vibrant per 1 a 2, Hércules, Córdoba o Valladolid per exemple. En aquest aspecte, salvar la categoria és l'objectiu primordial per un equip que atesora molta qualitat en totes les seves línies del camp. 

Sota pals hi actua el sobri Alberto Cifuentes. En defensa, l'experiència i els anys fan que sigui un conjunt molt rocós i que va molt bé per dalt sent grans especialistes en incorporar homes alts a les jugades d'estratègia finalitzades amb èxit; d'aquesta manera el central Jorge és un dels màxims artillers del seu equip i que ja sap que és fer-nos un gol en el duel de la primera volta que significava l'1 a 2 momentani. Al centre del camp Richi és home fonamental per l'engranatge murcià ja que dona equilibri a la zona ample i ja són molts els anys d'experiència en les categories del futbol espanyol. També l'internacional xilè Iturra, gran recuperador de possessions, és un futbolista essencial per Iñaki Alonso. Jugadors més verticals i molt ben dotats tècnicament com Emilio Sánchez o Pedro han anotat molts gols que han estat vitals per a sumar punts de gran valor i als quals haurem de vigilar molt a prop, més encara en un terreny de joc tan espaiós com és la Nueva Condomina. Això sense oblidar Francisco Sutil, Aguilera o Cerrajería també molt importants dins els esquemes d'Alonso. Al davant la falta de pólvora ha estat criticada en ocasions on Chando, Borja o Kike no han fet els gols que d'ells s'esperava. Per això encara són més perillosos els homes que arriben de la segona línia. L'argentí Russo, però, és el davanter més encertat cara porteria contrària, un futbolista molt batallador i gens senzill de marcar, així com força dur en algunes ocasions. 

D'aquesta manera tocarà viatjar cap a Múrcia per disputar un important encontre de lliga en el majestuós estadi murcià esperant que ens porti més sort que en la darrera visita que vam fer-li el passat mes de juny. L'últim partit, però, que vam jugar de lliga al camp dels vermells, data de la temporada 1999/00, llavors a la Segona Divisió B perdent per un clar 3 a 0 amb gols de Quique Torres, Nacho Zaragoza i Carrero. Una temporada que acabaria amb la consecució de la Copa Federació a Elx.