dijous, 19 d’abril del 2012

I l'Atleti va ser campió a la Nova Creu Alta

Portada de Mundo Deportivo del 20 d'abril de 1970

En aquesta web, sovint hem repassat moments històrics del Centre d'Esports Sabadell, alguns d'ells positius i d'altres negatius. Però també volem repassar moments importants que han tingu al Sabadell com a protagonistes. Un d'aquests és el que és protagonista avui: l'Atlético de Madrid guanyava la lliga 1969-1970 a la Nova Creu Alta davant el millor Sabadell de Bernardino Pérez Pasieguito. Exactament avui fa 42 anys d'aquesta efeméride que va fer que l'Atleti aconseguís la sisena lliga de la seva història (actualment té nou), quatre anys després de la que van guanyar a Sarrià davant l'Espanyol.

Aquell 19 d'abril de 1970, l'Atlético era líder amb un punt d'avantatge sobre l'Athletic de Bilbao. Els madrilenys jugaven a Sabadell i els bascos rebien al Celta a San Mamés. El paper del Sabadell era de simple jutge, ja que els homes de Pasieguito ja havien aconseguit la permanència a Primera Divisió. Un any, recordem, que és el de la històrica participació a la Copa de Fires. L'Atleti va guanyar 0-2 a la Nova Creu Alta, però va haver de suar de valent per véncer als sabadellencs. El primer gol no va arribar fins als darrers vint minuts de partit gràcies a Ufarte i la sentència faltant cinc minuts pel final amb un cop de cap de Calleja. Els bascos també van guanyar el seu partit al Celta, però la victòria dels matalassers va impedir el títol. Els numerosos aficionats madrilenys que es van desplaçar fins a Sabadell van poder celebrar el títol al mateix estadi de la Nova Creu Alta.

C.E. Sabadell 0-2 Atlético de Madrid
Nova Creu Alta - 19 d'abril de 1970

Sabadell: Comas, Isidro, Pini, Arnal (Montesinos), Marañón, Torrent, Ortuño, Romero, Palau, Garzón i Otiñano (Arnal)

Atlético de Madrid: Rodri, Melo, Ovejero, Adelardo, Calleja, Martínez, Ufarte, Luís Aragonés, Gárate, Alberto Fernández i Salcedo (Irureta)

Gols: 0-1 Ufarte (min. 69); 0-2 Calleja (min. 85)

Àrbitre: Sánchez Ríos