dissabte, 1 de setembre del 2012

El Rival: FC Barcelona 'B'


Segona sortida de la temporada que, curiosament, significarà el darrer desplaçament dins el territori català després de l'estrena a l'estadi de Montilivi en la que va ser la jornada inaugural del campionat. Eusebio Sacristán continuarà una temporada més a la banqueta del filial blaugrana que, novament, tornarà a comptar amb una plantilla molt jove i encara escassa d'experiència, però amb una qualitat espectacular i fora de tot dubte. Força canvis ha patit l'equip barceloní que ha vist com alguns dels seus joves valors ja tenen fitxa o major protagonisme amb el primer equip, casos com els del defensa Marc Bartra o el sabadellenc Cristian Tello que, tot i tenir fitxa del filial, estarà bàsicament a les ordres de Tito Vilanova.

A més, el veterà central Armando va emigra al futbol mexicà, Riverola firmaria pel Bolonia o el porter Rubén Miño pel Mallorca. Per substituir-los, a més de jugadors que arribarien procedents del juvenil com Bañuz, Ayala, Grimaldo, Quintillà, Gabarrón, Sáinz-Maza o, el més mediàtic de tots, el davanter Dongou, que de fet  ja es va estrenar amb la samarreta del filial anotant dues dianes. Per acabar d'embastar l'equip firmaria procedent del Manchester City el centrecampista ofensiu Joan Àngel Román, així com l'argentí Sergio Araujo que arribava cedit per dues temporades procedent de Boca Júniors. També el davanter provinent del filial del Sevilla, Luís Alberto, aterrava al Mini Estadi en qualitat de cedit i amb una clàusula que permetia al Barça fer-se amb els seus serveis abonant la quantitat corresponent.

El central David Lombán venia procedent del Xerez i arribava per erigir-se en un dels homes forts en parcel·la defensiva i es que és tracta d'un futbolista amb força experiència i ja molt recorregut a la categoria. La nota més diferent la donarien amb els fitxatges de les joves promeses Edgar Ié i Agostinho Cá que van signar per les properes quatre temporades procedent de l'Sporting de Portugal. El primer, però, no podrà jugar fins el proper mes d'octubre després que fos operat durant el juliol passat d'una fractura en un dit del seu peu esquerre. A tot això, cal afegir la màgia de jugadors tant desequilibrants com Deulofeu, Lobato, Rafinha o Espinosa, que faran que la visita a Les Corts sigui tot un repte.

La darrera visita que vam fer al Mini Estadi data de la temporada passada, on llavors vam vèncer per 0-1 amb un autèntic golàs de Juvenal Edjogo-Owono. De fet, aquest partit és la darrera victòria a domicili del Centre d'Esports Sabadell. Ara fa tot just, onze mesos.