divendres, 26 d’octubre del 2012

El Rival: Córdoba CF


Els andalusos visitaran la Nova Creu Alta per segona vegada en menys de dues setmanes després del partit de Copa del Rei en que els homes de Rafa Bergés es van classificar gràcies a un gol en pròpia porteria de Pablo Ruiz. Un entrenador, per cert, que va renovar fa poc el seu contracte fins al 2014. Arribava a l'estiu per substituir un Paco Jémez, que després del bon any, va signar pel Rayo Vallecano. Al igual que la temporada passada, l'objectiu dels cordovesos serà estar lluitant amb els equips capdavanter per ascendir a Primera Divisió. La bona classificació de la campanya passada on van quedar en sisena posició els posa el llistó molt alt per aquesta. Llavors el Valladolid, equip que acabaria pujant de categoria, seria el botxí del Córdova.

Conjunt molt treballat defensivament i que presumeix de ser un dels que menys gols ha rebut en aquest inici de lliga. Sota pals segueix el català Alberto com a referent. A més, van fitxar un altre porter molt reconegut com és Mikel Saizar provinent del Guadalajara. En defensa hi continuen la majoria de futbolistes que foren importants i decisius l'any passat i, d'aquesta manera, homes com Gaspar, Tena, Cerrajeria, Fuentes o José Manuel Fernández els tornarem a trobar. Va arribar també per apuntalar la reraguarda Kiko Olivas provinent del filial del Villarreal. Al centre del camp, després de la baixa sensible i definitiva de Javi Hervá al Sevilla, els blanc-i-verds van apostar fort també per un futbolista de molts quirats com és Abel Gómez i que fitxava procedent del Granada. Respecte l'any passat continuaven homes amb molta experiència com són Caballero, López Garay, l'argentí Dubarbier, López Silva o el jove canterà Fede Vico. En parcel·la més ofensiva, tot i la continuitat de Pepe Díaz o Patiño com a referents ofensius, van patir l'adéu de Charles a l'Almeria, encara que arribaria per intentar suplir la màgia del brasiler, Joselu, una altre perla sorgida del planter del submarí groc i que la campanya anterior fou un dels màxims golejadors de la categoria de plata, tot i jugar bona part de la temporada amb el primer equip. També va fitxar el francès Ayina provinent del Quevilly de la tercera divisió, equip revelació de la Copa del seu país arribant a la final tot i perdre-la per 1 a 0 davant l'Olympique de Lyon. A més, l'italià Enzo Renella també firmaria pel Córdoba així com Pedro que ho feia del Real Múrcia i que és tot un perill per l'extrem, a més de tenir un bon olfacte golejador.

La darrera visita que va fer el Córdoba a la Nova Creu Alta en partit de lliga data de la temporada anterior quan llavors els andalusos van ser clarament superior als arlequinats i van sortir victoriosos per un clar 0 a 3 amb gols de Javi Patiño, Charles i López Silva.