divendres, 1 de febrer del 2013

El Rival: FC Barcelona 'B'


Acció del partit de la primera volta entre Sergi Roberto i Aníbal (Foto: Pedro Salado)

Iniciarem el mes de febrer amb el complicat encontre que servirà per a que el filial del Barcelona visiti la Nova Creu Alta on, un cop més, s'espera un duel interessant i de bon futbol entre dos equips que intenten per tots els medis mimar la pilota. Però no ens serà gens fàcil superar als d'Eusebio Sacristán que compta amb un equip molt compenetrat i replet de qualitat a totes les seves línies de joc.

A més, els minuts entre els joves futbolistes barcelonins estan molt repartits i tant hi fa qui estigui sobre el rectangle de joc perquè el nivell sempre és molt alt. També van debutar amb el primer equip aquesta campanya alguns jugadors en el darrer partit de la lligueta de la Lliga de Campions al mateix Camp Nou com Sergi Roberto, Planas, Deulofeu o Rafinha, que van viure una jornada inoblidable. Però, a més, dels quirats que atesoren aquests quatre jugadors no cal oblidar als defenses Grimaldo, Balliu, Lombán o Sergi Gómez. Els centrecampistes Patric, Cristian Lobato, Illie, Espinosa, els davanters Araujo, Dongou o Luís Alberto, que s'han erigit junt a Gerard Deulofeu en els màxims artillers de l'equip de Les Corts. Fora de casa, s'han mostrat com un equip molt regular i molt complicat de batre, on exceptuant la desfeta al camp del Mirandés on van perdre clarament per 3 a 0. En la resta de duels, quant han caigut ha estat per la mínima o han puntuat en estadis d'equips tan complicats com els de l'Hércules, Huesca, Lugo o Alcorcón.

La darrera visita que va fer el Barcelona B a l'estadi creualtenc data de la temporada anterior, on llavors en un partit molt igualat vam acabar empatant sense gols, però que s'hagués pogut decantar als instants finals amb un tir al travesser de Manu Lanzarote. La darrera victòria davant el filial, però, (1-0) ja queda molt llunyana, al tram final de la temporada 2004-05 i de penal. Marcos ens apropava a la salvació a la Segona Divisió B.