divendres, 22 de març del 2013

El Rival: UD Las Palmas


Las Palmas és un dels candidats clar a pujar a Primera Divisió (Foto: UD Las Palmas)

Tot i el mal inici de lliga, els canaris entrenats per Sergio Lobera, han acabat realitzant una de les millor primeres voltes de la seva història finalitzant en posicions d'eliminatòries d'ascens amb un total de 33 punts. A més, el bon tracte per la pilota i la busca de joc combinatiu han fet que els grocs agradin a una exigent afició que és una de les més nombroses de la categoria i que, a més, omple el seu estadi. La voluntat de trobar espais intentant un joc d'atac, en ocasions jugant lluny de l'estadi, els ha costat alguna golejada molt dura com la que van viure a Girona (5-0) i també a camps com els del Numància (3-0) o Lugo (3-1).

Està clar que quan els toca desplaçar-se baixen força el seu ritme de puntuació, tot i que en ocasions han sumat a camps complicats com els del Racing (0-1), Guadalajara (2-3), Hércules (0-2) o al Mini Estadi davant el Barcelona B (1-1). S'espera, doncs, un duel molt bonic entre dos conjunts amb la mateixa filosofia de joc, molt ofensius, tot i que caldrà vigilar amb el pontencial que tenen a la davantera amb futbolistes que estan actuant a un gran nivell com el veterà Nauzet Aleman o els atacans, que gairebé monopolitzen la totalitat dels gols del seu equip, Chrisantus, Thievy, que a prop va estar de tornar al seu club l'Espanyol durant el mercat d'hivern i, sobretot, la màgia de Vitolo, tot un expert també en els llançaments de falta.

Es van moure durant el mercat d'hivern buscant una major potenciació de la plantilla i van signar el lateral esquerrà internacional amb Camerún, Atouba, tot i que porta un any sense jugar de manera oficial. També van arribar els atacants Tato, que es va desvincular del Xerez, així com el peruà Andy Pando provinent del Real Garcilaso del su país, amb qui fou el màxim golejador del campionat anotant 27 gols. Per contra, van abandonar la illa Tyronne que marxaria al Barakaldo i també Sergio Suárez que ho faria al Mirandés.

La darrera visita que va fer-nos la Unión Deportiva Las Palmas a l'estadi fou la última jornada de la primera volta de la temporada passada, en un duel que semblava controlat després d'avançar-nos al marcador amb un gol en pròpia porteria de Juanpe al quart d'hora de partit, però el mateix jugador canari s'encarregaria d'igualar el partit ja en temps d'afegit.