divendres, 5 d’abril del 2013

El Rival: Real Sporting Gijón



Amb ganes de tirar cap amunt i la necessitat d'estar entre els millors és la pressió afegida per un planter dissenyat per estar entre els capdavanter de la categoria, fet que ha topat amb una gran irregularitat durant el primer tram del campionat i que els ha condemanat a no poder lluitar per una de les dues places d'ascens directe a Primera Divisió. Intentaran, però, no deixar escapar el tren de les eliminatòries d'ascens i que els faria finalitzar una lliga amb un bon gust després de no començar gens bé per a ells. I és que tot i disposar d'una molt bona plantilla, els resultats no van ser del tot bons fins al punt que la primera victòria lluny del Molinón no va arribar fins a la onzena jornada on van vèncer per 2 a 4 al filial del Real Madrid a Valdebebas.

A pesar de la dificultat que els suposa als asturians els desplaçament, han estat capaços de guanyar a estadis com els del Lugo (1-2) o Alcorcón (0-1) i en molts d'altres almenys van aconseguir treure'n una igualada. Futbolistes de molt de talent i molt bons tècnicament abunden a la plantila dels de Sandoval, qui pretén consolidar una base defensiva que faci relluïr encara més una zona atacant amb futbolistes com David Rodríguez o Mate Bilic, dos dels màxims artillers al igual que el jove Guerrero format a Mareo. A més, durant el mercat hivernal van potenciar encara més la plantilla i a la baixa de De las Cuevas, que donaria el salt a Primera de la mà d'Osasuna, aterrarien al Molinón el defensa Bernardo cedit per part del Sevilla, així com dos futbolistes del filial que passarien a tenir fitxa del primer equip com Borja i Luís Hernández per potenciar la reraguarda. Bustos, cedit pel Celta, també reforçaria l'Sporting juntament amb Javier Casquero procedent de l'Almeria.

Un duel que no es repetia des de la temporada 87-88, la darrera del Sabadell a Primera, i que acabaríem guanyant per 1-0 amb un gol de cap de Sánchez després d'una falta botada pel 'Motoret' Sala. Aquella temporada, el Sabadell acabaria descendint a Segona Divisió A i l'Sporting finalitzaria a mitja taula amb trenta-vuit punts.