dijous, 18 d’abril del 2013

El Rival: Recreativo de Huelva



El Recreativo de Sergi Barjuan, que està quallant una més que destacable temporada en l'any del seu debut, ens visitarà en ple mes d'abril on es preveu un duel entre dos equips ofensiu i que tenen com a filosofica de joc el mimar la pilota per sobre d'un futbol més directe i més defensiu. Es tracta d'un conjunt ben armat a qui tot i costar-li guanyar partits lluny del seu estadi, no es mostra com un rival gens fàcil de derrotar i quan cau ho fa sempre lluitant fins al darrer instant. De fet, el seu primer triomf no va arribar fins a la 11a jornada quan van vèncer per 2 a 3 al Mini Estadi de Barcelona.

Curiosament, la segona victòria fou també al camp de l'altre filial, el Madrid Castilla a qui van derrotar per 0 a 1. Però a més de guanyar a equips més joves, també han estat capaços per exemple de vèncer a Córdoba per 0 a 2, just abans de Nadal i es caracteritza per ser un conjunt que lluny del Nuevo Colombino no acostuma a empatar. Durant la temporada han patit baixes importants en defensa i és per això que durant el mercat d'hivern van reforçar la reraguarda amb Ruyman que provenia del Racing de Santander i tornava de la seva cessió Álvaro Vega que estava jugant al San Roque de Lepe de la Segona Divisió B.

Al centre del camp també van aterrar dos futbolistes. Un d'ells, vell conegut de l'afició saballuda com és Albert Puigdollers que després d'una curta etapa al Cowdebeath de la segona divisió escocesa va provar uns dies amb els de Huelva per qui acabaria firmant. L'altre jugador que arribaria a la zona ample era Arana, futbolista cedit pel Rayo Vallecano en busca de més minuts i molt ben dotat tècnicament. Durant el mes de gener també van tenir baixes i van abandonar l'equip Lamas, que sense fitxa signava per l'Alcorcón, Ramon Arcas que ho feia pel Cartagena i també marxava Bonaque al filial del Villarreal. Es tracta d'un equip perillós que aprofita molt bé les jugades d'estratègia on futbolistes com Dimas o Jonathan Valle són determinats en aquest aspecte pel seu bon toc de pilota. Els seus dos homes més golejadors són Alexander i, sobretot, Chuli que ja ha superat la quinzena de gols. Futbolista molt ràpid i format a les categories inferiors de l'Espanyol.

El darrer precedent en un partit disputat pel Recreativo a la Nova Creu Alta data de la temporada anterior en un partit que va disputar-se en dilluns i que es decantaria al nostre favor per 1 a 0 amb un gol, casualment, de l'actual jugador del Recre, Albert Puigdollers, després d'una magnífica assistència d'Òscar Ramírez.