divendres, 6 de setembre del 2013

El Rival: Deportivo Alavés

 
Aquesta temporada la Festa Major de la ciutat coincidirà amb el viatge del nostre Sabadell fins a Vitòria per enfrontar-se a l'Alavés. Un dels nouvinguts a la categoria després de pujar des de la Segona Divisió B, cinc anys després del seu darrer descens. La campanya anterior van quedar campions de grup amb 82 punts i ja a la primera eliminatòria aconseguirien ascendir després de derrotar al Real Jaén. A més, a la ja estèril eliminatòria de campions, es farien amb el títol de millor conjunt de la categoria de bronze superant al Tenerife. Tot un presagi que s'estan fent bé les coses per un equip entrenat pel conegut Natxo Gonzélez que grans temporades va fer al Sant Andreu anys enrera.
 
Per contra, el retorn a la plata van matenir bona part de la plantilla que tan bon rendiment els havia donat, com ara el cas del davanter Borja Viguera, un dels estilets dels vitorians i que anotaria 16 gols vitals per aconseguir l'ascens. D'altres futbolistes també mítics com ara el veterà Sendoa que va retirar-se o els arlequinats Miki Martínez o Agustín Fernández van rebre la baixa per part de l'equip basc. En el capítol d'altes, però, destaquen alguns jugadors com el porter Iñaki Goitia amb qui va disputar l'any passat 41 partits amb el Mirandés. Els defenses Unai Medina procedent del Barakaldo, l'espigat Nano arribava d'Osasuna, però sempre recordat com aquell extrem gallec que Van Gaal faria debutar molt jove amb el primer equip del Barcelona o els davanter Ion Vélez i Mauro Quiroga provinents del Girona i Lugo, respectivament.
 
La darrera visita del Sabadell al camp de l'Alavés data de la temporada 1982-83 també a la Segona Divisió A en un partit que acabaríem guanyant per 1 a 3 amb tres gols de Tanco, un d'ells en pròpia porteria, i un altre de Lino Gutiérrez que, a més, servien per trencar una mala ratxa que duraria tres mesos.