divendres, 28 de febrer del 2014

El Rival: Real Jaén CF

Bona temporada del Real Jaén en el seu retorn a Segona Divisió (Foto: Real Sporting)

Comença el mes de març amb una complicada visita a l'estadi del Real Jaén, un equip molt compacte al seu camp i a qui serà molt complicat de batre. Després d'un inici de lliga més que difícil, els de Manolo Herrero es van anar adaptant a la categoria i van ser capaços d'aconseguir resultats de gran valor davant conjunts amb pressupostos molt més elevats que no pas el d'ells. Van finalitzar una bona primera volta amb 28 punts i ocupant una meritòria tretzena posició. Foren 27 els gols anotats al seu favor -els mateixos en contra- on sobresortiria el nom de Jona que, amb 10 dianes, es convertiria amb el màxim artiller de l'equip i renovat durant el mercat d'hivern per part del seu club d'orígen, el Granada. Un dels altres atacants de referència, el català Víctor Curto també donaria un bon rendiment anotador, així com el centrecampista Óscar Quesada que també contribuiria en la parcel·la ofensiva.

Al seu estadi és on s'han mostrat més contundent i és on han sumat gran part dels seus punts guanyant a equips importants com ara Girona (3-1), Real Múrcia (3-2), Alcorcón (1-0), Real Zaragoza (3-0) o Mallorca 82-1) o empatant sense gols davant Córdoba o Deportivo de la Corunya. Al mercat d'hivern van incorporar provinents del nostre Sabadell a Rúper i Paco Sutil i també arribarien Joselu cedit pel Córdoba, Óscar Rico del Tenerife i el davanter Montero procedent del Zamora. Per contra, van marxar Petkoff al Córdoba B, Edgar al Tenerife i també rescindiria Diego Cascó que emigrava fins a Hong Kong per enrolar-se al Kitchee SC.

La darrera visita que vam fer a l'estadi de La Victoria de Jaén data de la temporada 78-79, llavors també a la Segona Divisió del futbol espanyol en una campany on els andalusos acabarien descendint de categoria i en un partit  amb poc joc acabaríem guanyant per 0-1 amb gol per part saballuda d'Albiol.